Pohádkohraní

Pohádkohraní

„POHÁDKOHRANÍ“ v Mateřské škole Korálky,  odloučené pracoviště MŠ Žižkov Havlíčkův Brod

Na začátku listopadu proběhla v Mateřské škole Žižkov čtrnáctidenní akce pod názvem

„Pohádkohraní s babičkou a dědečkem“. Cílem projektu bylo přiblížit dětem svět knížek tak, jak ho zažili jejich babičky a dědové, když byli ještě malí. Děti si do školky nosily knížky svoje, ale i půjčené od prarodičů, které již něco pamatovaly. Knížky jsme si společně prohlíželi, četli si pohádky nebo jsme si hráli na knihkupectví. Také jsme si vysvětlili a ukázali, co je Braillovo písmo. Někteří si dokonce zkusili ručně vyrábět papír. Všechny děti potom společně s paní učitelkami vyráběly záložky do knih, které měly nejrůznější podobu. Od tvaru tužky, zvířátka, duhy nebo jen s vlastními obrázky.

To hlavní však přišlo v úterý 14. 11., kdy jsme pro prarodiče s dětmi připravili pohádkovou stezku. V každé třídě byly paní učitelky převlečené za pohádkové postavičky a děti, babičky     i dědečkové plnili nejrůznější pohádkové úkoly. Někde stavěli domečky pro tři prasátka, jinde zdobili perníčky na perníkovou chaloupku nebo zdolávali překážky na cestě k Budulínkovi. Všichni zvládli i pohádkové úkoly na interaktivním displeji.  Poslední zastavení bylo v tělocvičně. Tam byla připravená výstava knih, promítání fotografií z celého „Pohádkohraní“ a také občerstvení v podobě kávy nebo čaje s výborným zákuskem, který pro všechny přítomné připravily naše paní kuchařky. Všichni odcházeli s dárečkem – ručně vyrobenou záložkou.

Celých čtrnáct dní jsme si užili a děti si odnesly mnoho pěkných zážitků. Nejdůležitější a nejkrásnější byly společné chvíle babiček, dědečků a jejich vnoučátek.  

 

Fotogalerie

Koťátka - Fotogalerie - Žižkov - MŠ Korálky Havlíčkův Brod (mskoralky.cz)

Motýlci - Fotogalerie - Žižkov - MŠ Korálky Havlíčkův Brod (mskoralky.cz)

Berušky - Fotogalerie - Žižkov - MŠ Korálky Havlíčkův Brod (mskoralky.cz)

Společná - Fotogalerie - Žižkov - MŠ Korálky Havlíčkův Brod (mskoralky.cz)

 

Přidáno 27. 11. 2023, autor: Soňa Švejdová

Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru